Interne competitie

Zoals al een aantal keren aangekondigd hopen we nu op 1 september te kunnen starten met onze nieuwe interne competitie in de volgende categorieën: Heren Dubbel (HD), Dames Dubbel (DD) en Mixed Dubbel (MD).   Alle leden vanaf 12 jaar kunnen meedoen.

Mocht het tegenvallen met de opgaves dan maken we geen aparte categorieën.

Hoe werkt het: Er zijn poules met  4-5  koppels per poule. Je speelt een wedstrijd tegen elke tegenstander. Koppels van gelijke sterkte worden bij elkaar gezocht in de poule zodat je leuke wedstrijden speelt.

• De eerste ronde loopt van 1 september tot 15 november, je speelt ongeveer elke twee weken een wedstrijd
  • de wedstrijden duren maximaal 75 minuten, best of two
  • een eventuele 3e set wordt als super tie-break (tot 10 punten) gespeeld.
  • de teams plannen de wedstrijden zelf (via de scala app, zie hieronder)
  • Na iedere ronde promoveren of degraderen de spelers op basis van de behaalde punten. De winnaars van elke poule worden op de website bekendgemaakt.

Een eventuele volgende ronde spelen we in het voorjaar van 2021. Geef je op voor de eerste ronde van onze nieuwe interne dubbel competitie!  Dit is de ideale manier om vriendschappelijke wedstrijden te spelen tegen nieuwe tegenstanders.

Hoe geef ik me op?  Je kunt je opgeven via een reply op de uitnodigingsmail die je krijgt of stuur een mailtje naar ons ([email protected]).

Geef je zsm op maar in ieder geval voor 20 augustus ·

wat moeten we weten

• Je naam
  • wat je graag wil spelen:  heren dubbel, dames dubbel of mixed dubbel.
  • Naam van je dubbelpartner (als je die hebt).

Als je nog geen partner hebt, geen probleem dan helpen wij ook met zoeken. Je partner moet lid zijn van de club. Het is niet zo belangrijk dat je allebei dezelfde speelsterkte hebt. Het is misschien juist wel leuker om een keer met een andere speler te spelen.

In de poule indeling houden we rekening met de speelsterkte van beide spelers. De organisatie loopt via de app van Scala Sports, die samenwerkt met de KNLTB om meer mensen meer te laten tennissen.

Je kunt deze app alvast downloaden. Wanneer we beginnen zullen we een instructie geven hoe dit precies werkt.

Download de gratis Scala Sports app     (iOS of Android)   op je telefoon door op een van bijstaande links te klikken.   Voor vragen kun je altijd terecht bij  [email protected]