Senioren mogen weer gaan tennissen, maar ...

10 mei 2020

Goed nieuws, We mogen weer de baan op vanaf 11 mei.

Maar......   je mag alleen enkel spelen en van te voren moet je een baan van huis uit reserveren zodat je zeker weet dat de baan beschikbaar is voor jouw op dat tijdstip. Deze regels heeft de KNLTB in overleg met NOC-NSF vastgesteld voor de tennisport.

Er zijn een paar uitzonderingen op deze regel: Als de partners uit één huishouden komen en bij trainingen onder leiding van onze tennistrainer mag nu al gedubbeld worden.

Het is het plan dat na 1 juni weer door iedereen dubbel gespeeld mag worden, tenminste als de corona epidemie zich goed ontwikkeld. Dat is dus nog niet zeker, we houden jullie op de hoogte.

Het reserveren van een baan vooraf thuis is nieuw voor onze vereniging. Het oude afhangbord komt terug in een nieuw jasje, alleen nu met een andere reden. We willen zo weinig mogelijk wachtende mensen op het park om het besmettingsrisico zo klein mogelijk te laten zijn. Hoe je een baan kunt reserveren en wat de regels zijn kun je hier vinden.

De jeugd speelt op gereserveerde tijden onder toezicht en niet samen met de senioren. Zij hoeven daarom geen banen te reserveren

Alle toernooien zijn afgelast in de periode tot en met 14 juni

De competitie wedstrijden zijn verplaatst naar het najaar

NB: wij begrepen dat sommige clubs in Nederland (waaronder de tennisclub in Heeze) zich niet houden aan de richtlijnen van de KNLTB en dubbelen nu al toestaan. TCM en ook onze gemeente, die verantwoordelijk is voor de handhaving, volgen wel de richtlijnen van de KNLTB ;  wij moeten dus nog even wachten met dubbelen waarschijnlijk tot 1 juni.