CORONA UPDATE: per 14 oktober

16 oktober 2020

Het kabinet heeft extra maatregelen aangekondigd om de snelle stijging van het aantal coronabesmettingen een halt toe te roepen. De horeca moet sluiten, de maximale groepsgrootte wordt teruggebracht en amateursportwedstrijden zijn verboden. Dat maakte minister-president Rutte dinsdag 13 oktober bekend. Het zijn harde maatregelen, maar noodzakelijk in de bestrijding van het coronavirus. De maatregelen gaan in op woensdag 14 oktober en gelden voorlopig voor de komende 4 weken. Over 2 weken maakt het kabinet de balans op en bepaalt dan het vervolg van de maatregelen.

Het doel van alle maatregelen is het aantal reisbewegingen, het sociale verkeer en het aantal contacten tussen mensen drastisch te verminderen. Het kabinet roept mensen dan ook op contacten te beperken en zoveel mogelijk thuis te blijven.

Wat betekent dit voor tennis

TC Maarheeze volgt het beleid van de KNLTB  en respecteert het besluit van de overheid om sportwedstrijden niet meer toe te staan. Onze gezondheid staat voorop en we moeten allemaal onze verantwoordelijkheid nemen.

Om het aantal reisbewegingen, het sociale verkeer en het aantal contacten tussen mensen te verminderen is het volgende van toepassing.

Update 14 oktober:

• We hebben besloten alle activiteiten georganiseerd door onze club of KNLTB direct te beeindigen: KNLTB Competitie 2020 zowel voor de jeugd als de senioren stoppen per direct
  • Reguliere open toernooien, interne competitie, wintercompetitie stoppen of kunnen niet doorgaan.
  • Toss avonden in de huidige vorm stoppen maar het blijft mogelijk om vrij te tennissen en te trainen op de eigen vereniging
  • De maximale groepsgrootte per baan is 4 personen voor volwassenen vanaf 18 jaar (dit is exclusief trainer).
  • Naast het paviljoen, de bar en het terras zijn ook de douches en kleedkamers gesloten, maar het toilet is open voor noodgevallen.
  • Publiek is niet toegestaan.

Dubbelen

De publicaties van de overheid, de nieuwe noodverordeningen en het aanvullende Protocol Sport die zijn opgesteld na de persconferentie in samenwerking met o.a. RIVM, VSG en NOC*NSF zijn leidend. Daarin is besloten om dezelfde richtlijnen te hanteren voor alle sporten, namelijk dat volwassenen vanaf 18 jaar individueel mogen sporten of in groepjes van maximaal 4 personen met onderling 1.5 meter afstand.

Binnen dat kader kan er veilig gedubbeld worden. Want tennis  is geen contactsport. Dubbelen kan met enige aanpassingen goed op 1.5 meter afstand en daarmee voldoen we aan de richtlijn voor het sporten van volwassenen. Voor dubbelen geldt dus, geen fysiek contact, houd altijd minimaal 1.5 meter afstand op de baan, ook als dat betekent dat je soms een bal moet laten gaan. Ga niet samen op een bankje zitten, geef geen high fives en wissel met de klok mee

We zijn blij dat we kunnen blijven tennissen. Sporten is gezond en dat hebben we juist nodig in deze tijd. Maar neem je eigen verantwoordelijkheid en houd je altijd aan de regels.

Meer info en vragen

Een overzicht van de veelgestelde vragen en antwoorden omtrent verenigingen, spelers, leraren, competities en toernooien en ander activiteiten vind je hier.